В Україні спіймали групу, яка готувала масові заворушення (Відео)

Національна поліція ввечері 30 січня затримала групу осіб, яка в інтересах іноземних держав планувала влаштувати в Україні масові заворушення з погромами та жертвами. Про це повідомили міністр МВС Денис Монастирський та глава Нацполіції Ігор Клименко на брифінгу 31 січня, повідомляє “Суспільне”.

У Києві пройшов масштабний мітинг антивакцинаторів: що вимагали

“Вчора була затримана група осіб, яка планувала масові заворушення в центрі Києва. Планувалося зібрати до 5 тисяч (осіб – ред.), з яких до 1,5 тисячі повинні були складати так звані тітушки, які повинні були влаштувати бійки з правоохоронцями”, – заявив міністр. За його даними, 3,5 тисячі масовки отримували б по 800 грн, 1,5 тисячі “торпед” – по 1,2 тисячі гривень за добу.

Протести на Банковій: Жадан та Титов готові взяти активіста на поруки

У програмі заворушень передбачалися насильство, підпал шин, сутички з правоохоронцями, провокації. Так, в процесі планувалося використовувати бутафорську кров та підставних “парамедиків”; правоохоронці нібито поранили б “протестувальника”, якому почали б надавати допомогу “медики”, що мало спровокувати нові заворушення.

“Акції планувалася в центрі України, в Чернігівській, Полтавській, Сумській областях”, – додав Монастирський, зазначивши також, що сліди замовників заворушень ведуть за кордон, найімовірніше, в межі країни-агресора.

Зеленський звинуватив оточення Ахметова в підготовці державного перевороту

“Провокатори придумали план: бійку з димовими шашками. Люди дістають вогнегасники, починають заливати 1,2,3 стрій поліції. Під час бійки обливають підготовленого актора кров’ю, особи, одягнені в медиків надають допомогу, ЗМІ в центр подій не підпускають” – своєю чергою розповів глава НПУ.

Зараз у цій справі проходять двоє затриманих. Обом загрожує до восьми років за ґратами.

https://www.youtube.com/watch?v=F7xkyYboxm8

Нагадаємо, раніше, 25 січня, під Верховною Радою відбулися сутички між правоохоронцями та учасниками акції протесту “SaveФОП”. Протестувальники прорвали поліцейську огорожу та намагалися штурмувати Раду. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ, кийки, та спробувала відтіснити протестувальників і захопити сцену, яку вони встановили. Депутати Ради успішно втекли з будівлі парламенту через підземні переходи.

В результаті сутичок між поліцією та протестувальниками в Києві під Верховною Радою 25 січня чотири людини досі залишаються в лікарнях – це троє правоохоронців та жінка.

Коментарі