Гауляйтера Донеччини Пушиліна заочно засудили до 15 років тюрми

За матеріалами Служби безпеки України заочно засуджено до 15 років позбавлення волі колаборанта Дениса Пушиліна, очільника окупаційної адміністрації рф у тимчасово захопленому Донецьку.

Як зазначає пресцентр СБУ, судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого).

За матеріалами української спецслужби, Пушилін визнаний винним у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України) та участі в організації незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 ККУ).

Крім того, Пушиліна позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних з наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 15 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Транслював російські телеканали на окупованій Луганщині: СБУ затримала в Києві власника підприємства-провайдера

За даними слідства, Пушилін з початку повномасштабного вторгнення рф забезпечує перекидання ворожих військ на східний фронт, у тому числі через автошляхи та залізничне сполучення.

Також він організовував псевдореферендум щодо «приєднання» захопленої частини Донеччини до складу країни-агресора. Після фейкового плебісциту фігурант брав участь у підписанні з Путіним так званого «договору про входження» регіону до рф.

Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання Пушиліна.

Спеціальне досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Комментарии