Кіберфахівці Служби безпеки розкрили зрадника-блогера з Запоріжжя

Служби безпеки розкрили зрадника-блогера із Запоріжжя, який передавав агресору конфіденційну інформацію щодо розташування блокпостів та території навколо об’єктів критичної інфраструктури.

Щоб здійснити це, він створив анонімний мокроблог з більш ніж 30 тисячами підписників, де публікував фото- та відеоматеріали з власними коментарями та описом подій. Інформацію з цього ресурсу використовували представники російських спецслужб для збору розвідданих щодо “результатів” ракетно-артилерійських обстрілів у регіоні. Прокремлівський пропагандист активно використовував ці матеріали для наповнення власного Телеграм-каналу та проведення інформаційно-підривної діяльності проти України.

Викрито організатора транснаціонального шахрайського call-центру (Фото)

За допомогою “перепощених” відео з Запоріжжя він створював деструктивний контент, в якому заперечував причетність Кремля до руйнування цивільних та критичних об’єктів інфраструктури українських міст. Також окупаційні російські групування на південному напрямку моніторили медіафайли блогера для коригування обстрілів у регіоні.

Співробітники СБУ затримали зловмисника, коли він намагався поширити ще більше інформації на користь країни-агресора. При затриманні у нього був знайдений мобільний телефон з доказами його злочинних дій.

Комментарии