На Львівщині викрито дві організовані групи наркоторговців (Фото)

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 6 членам двох організованих груп. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

За результатами розслідування стало відомо, що учасники однієї організованої групи здійснювали малий оптовий продаж метадону мешканцям Львова, включаючи тих, що перебували в місцях утримання під вартою. Великі оптові партії наркотичних речовин постачалися іншою організованою групою, яка закуповувала їх на території Вінницької області.

Запорізька кіберполіція викрила шахраїв, які привласнили майже 4 млн грн матеріальної допомоги вдови військового ЗСУ (Фото)

Щомісячний обіг метадону коливався в межах 2,5-3 кілограмів, і це приносило прибуток приблизно в 5 мільйонів гривень.

Усіх учасників організованих груп затримано в момент транспортування метадону на територію Львівщини та спроби його реалізації.

Під час обшуків у фігурантів було виявлено та вилучено наркотичний засіб вагою понад 1 кілограм, вартість якого на чорному ринку оцінюється приблизно у 2 мільйони гривень. Також були вилучені рослини канабісу, мобільні телефони, готівкові кошти та інші речові докази.

Підозрюваним були обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Розслідування продовжується, також розглядається можливість призначення додаткових експертиз.

Досудове розслідування – слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області. Оперативний супровід здійснювало Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та Управління Служби безпеки України в області.

Комментарии