Оголошена підозра колаборантам-посадовцям ЛНР та кримському “депутату”

СБУ оголосила про підозру ще восьми колаборантам, серед яких є очільники “міністерств” ЛНР та кримський “депутат”, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України.

Один зі злочинців є так званий “депутат держради Республіки Крим” від прокремлівської партії “єдина росія”. З травня минулого року він очолює створений агресором “парламентський комітет з аграрної політики та сільських територій” на півострові. На цій “посаді” він виконував вказівки Москви щодо забезпечення незаконного вивезення зерна з окупованих районів на півдні України до Росії.

Крім того, Служба безпеки повідомила про підозру очільниці “міністерства охорони здоров’я” та “заступнику міністра внутрішніх справ” терористичної організації ЛНР. Вони є членами найближчого оточення ватажка терористів Пасічника, який безпосередньо сприяв їхньому призначенню на “міністерські посади”. Встановлено, що керівниця “мінздраву” організувала переформатування медичної сфери на окупованих територіях Луганщини під потреби окупаційних угруповань. За її вказівкою в регіоні масово “перепрофілювали” місцеві лікарні та інші цивільні медзаклади на військові шпиталі росії.

Ідентифікований комбат росгвардії, який наказував катувати та вбивати українців, – СБУ

Ще один зловмисник – “посадовець мвс лнр”, який займався координацією діяльності бойовиків зі складу «народної міліції».

Крім того, СБУ ідентифікувала чотирьох керівників “гуманітарних центрів єдиної росії” на території Луганщини, які пропагували кремлівський режим під прикриттям роздачі “гуманітарної допомоги” місцевим мешканцям з росії.

Депутат держдуми рф Віктор Водолацький безпосередньо координував діяльність цих ворожих осередків, за що СБУ вже повідомила про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Також Служба безпеки викрила мешканця Миколаївщини, який виступав за проведення псевдореферендуму та “зливав” персональні дані учасників руху опору, допомагаючи загарбникам “розквартировуватись” у будинках місцевих фермерів, що виїхали з району.

Зараз всі фігуранти отримали повідомлення про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111 (державна зрада);
  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 111-2 (пособництво державі-агресору).

Проводяться комплексні заходи з притягнення зловмисників до відповідальності за їх злочини проти держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ за процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Комментарии