Поїздка глави МАГАТЕ на ЗАЕС відкладена через потенційні ризики, – The Guardian

Запланована поїздка глави Міжнародного агентства з атомної енергії, Рафаеля Гроссі, на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) була відкладена через можливі ризики, пов’язані з підривом Генеруючої електростанції Каховської ГЕС російською федерацією.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на високопоставленого українського посадовця.

За його словами, поїздка була відкладена “доки подорожувати не стане безпечніше”. Високопоставлений урядовець зазначив, що візит буде відкладено лише на “кілька годин”, але не назвав точну дату прибуття Гроссі на ЗАЕС.

Окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС, — ГУР

За інформацією The Guardian, Рафаель Гроссі все ж відвідає станцію в четвер. Раніше очікувалося, що він прибуде на ЗАЕС в середу після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським 13 червня.

Нагадаємо, що Запорізька АЕС була захоплена російськими окупантами під час вторгнення в Україну у лютому минулого року. Станцію постійно наражають на ризик, відключаючи її від енергосистеми України, а також “нашпиговуючи” її військовою технікою та мінами. Після підриву Генеруючої електростанції Каховської ГЕС виникла загроза неможливості охолодження реакторів на ЗАЕС, що може мати серйозні екологічні наслідки.

Комментарии