Волонтери Харківщини організували суботник на території Шарівського замку (Фото, Відео)

Близько сотні людей приєдналися до спільних зусиль з прибирання територій, алей та насаджень навколо історичного об’єкта – Шарівського замку.

Захід був ініційований народним депутатом України Олексієм Красовим та керівниками волонтерських груп, з підтримкою Харківської обласної військової адміністрації. Необхідні інструменти для прибирання надали волонтерам комунальники з Богодухова.

«Цю толоку ми проводимо усі разом: волонтери, молодіжні організації, представники влади та місцеві жителі. Ми знаємо та любимо нашу перлину Харківщини і дбаємо про те, щоб стан її території був доглянутим», — сказав Олексій Красов.

Шарівська садиба часто була місцем для культурних подій та концертів перед початком війни. Олексій Красов підкреслив, що метою є перетворити Шарівську садибу на культурний центр та туристичний об’єкт, який привертатиме туристів з України та за кордону.

Скандальний проєкт забудови Саржиного Яру: міська влада розгляне інші місця для будівництва

Голова Ради волонтерів Харківської області Олександр Пєлєхов відзначив, що до прибирання долучилися волонтери різних вікових та професійних груп, включаючи молодих людей, айтішників, водіїв, бізнесменів і навіть прокурорів.

«У нас працюють як молоді хлопці й жінки, так і літні люди. Вони айтішники, водії, бізнесмени і прокурори, тобто люди будь-яких професій. Ми запланували вичистити джерело, покосити та прибрати траву з терас, побілити бордюри й багато іншої роботи», — розповів Олександр Пєлєхов.

Комментарии