На Харківську міськраду подали в суд через демонтаж трамвая на Весніна

Позов подано до Харківського окружного адміністративного суду.

“Якщо коротко, то ми не згодні, що це був поточний ремонт, а не реконструкція. Поточний ремонт – це коли не міняється профіль вулиці. Крім того, ми вважаємо, що кошти було витрачено не за цільовим призначенням. Отже, тому ми вимагаємо, щоб все повернули, як було”, – повідомив позивач Павло Храмов.

За гроші надіслали пошкоджені файли: харків’янка подала в суд на міськраду

Нагадаємо, згідно з проектом реконструкції трамвайного полотна на Весніна у 2021 році передбачався демонтаж однієї трамвайної колії. На другій мерія обіцяла організувати реверсний рух трамваїв (в обох напрямках).

За даними Харківського антикорупційного центру, до повномасштабного російського вторгнення в Україну на реконструкцію трамвайної колії на Весніна та реверсний рух планували виділити 200 млн. грн. У 2021 році було укладено одну угоду на 81 млн. грн. з турецьким “Блек Сі Консорціум”. Однак пізніше міськрада скасувала тендер через “дефіцит коштів доходної частини міського бюджету”.

Частина мешканців були обурені демонтежем колій. До мерії направляли петицію з проханням залишити трамвай на Весніна (вона зібрала 2081 підпис із необхідних для розгляду 5000).

У травні минулого року трамвайні колії демонтували.

“Трамваїв у Харкові більше немає. Знищено підстанції, які забезпечували їхню роботу. Зруйноване депо. Це перше. Друге. Реконструкція узвозу Весніна з розширенням проїжджої частини була запланована давно, і початок робіт стояв у планах на березень цього року. Але тут прийшов брудний російський солдат, і терміни трохи посунулись. Проте війна не привід відмовлятися від планів покращення транспортної інфраструктури Харкова”, – прокоментував тоді речник Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии