Олігарха і почесного громадянина Харкова Фукса, якого обвинувачують в ухиленні від сплати податків, знайшли в Лондоні

Підсанкційний олігарх родом з Харкова, найближчий друг покійного мера Геннадія Кернеса Павло Фукс після початку повномасштабного вторгнення РФ оселився в Лондоні. Про це йдеться в розслідуванні журналіста “Української правди” Михайла Ткача “Батальйон Лондон”.

По британській столиці він пересувається на автомобілі Range Rover на харківських номерах.

За інформацією джерел “УП” у прикордонних органах, Фукс перетнув державний кордон 26 лютого 2022 року без перевірки паспорту. Відповідаючи на питання журналіста, бізнесмен пояснив, що кордон “проходили всі натовпом” і в Польщі начебто не працювала система.

Фукс також розповів, що з 2017 року має посвідку на проживання у Великобританії. Олігарх запевнив, що планує повернутися в Україну, коли закінчиться війна та займатися бізнесом. Також сказав, що у Великобританії бізнесу не має та займається тут вихованням дітей. За словами Фукса, ні з ким українських олігархів, які також мешкають у Лондоні, зокрема, Олександром Ярославським, він не спілкується.

Нагадаємо, що у 2021 році Павло Фукс потрапив під санкції РНБО у зв’язку з діяльністю компанії “Голден Деррік”. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова повідомив, Фукс причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні, іза цими діями стоять представники РФ. Бізнесмену на три роки заблокували активи, обмежили торгові операції, анулювали ліцензії на користування надрами та заборонили брати участь в оренді чи приватизації державного майна. Фукс назвав санкції “особистою помстою Данілова” та заявив, що буде оскаржувати їх у суді.

Навесні цього року СБУ викрила бізнесмена на масштабних фінансових махінаціях та систематичному ухиленні від сплати податків. За даними слідства, Фукс з 2018 року незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 млрд грн (підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України). Олігарху повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків.

Бізнесмен назвав обвинувачення СБУ “наклепом та спробою завдати шкоди його діловій репутації“, що “пов’язане виключно із особистою економічною зацікавленістю окремих осіб в керівництві СБУ та інших структур”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии