Скандал навколо будівництва багатофункціонального центру у Саржиному Яру: деталі проєкту пояснили у міськраді

У Харкові розробляється проєкт будівництва безпечного багатофункціонального центру, включаючи бомбосховище, який фінансується коштом державного бюджету. Планується, що забудова не вплине на Харківський парк Саржин Яр та його прилеглу територію.

Про це повідомив Юрій Сідоренко, директор Департаменту зв’язків із громадськістю та ЗМІ Харківської міської ради, у своєму пості на “Фейсбук”.

За словами Юрія Сидоренка, президент України Володимир Зеленський дав завдання створити безпечний простір в місті. Проєкт передбачає будівництво бомбосховища, що зможе прихистити сотні людей, та використовувати приміщення як освітній центр для навчання школярів та студентів.

Мер Харкова перевіряє тендери мерії та КП, зокрема проєкт забудови Саржиного Яру

Важливо зазначити, що фінансування проєкту здійснюється виключно коштом державного бюджету, і міські кошти не будуть витрачені на будівництво. Наразі Кабінет Міністрів виділив субвенцію на перший етап робіт, а місто буде залучено лише для фінансування проєктної документації. Згідно з вимогами, проєкт повинен відповідати державним будівельним нормам, що забезпечать стійкість центру до ракетних ударів.

Директор Департаменту зв’язків із громадськістю та ЗМІ Харківської міської ради підкреслив, що будівництво не зачіпає територію Саржиного Яру, а проводитиметься в санітарній зоні, що прилягає до проспекту Науки та не є частиною парку. Також він зазначив, що будівництво в самому Яру є неможливим, згідно з чинним законодавством.

Скандальний проєкт забудови Саржиного Яру: “Харківзеленбуд” оголосило тендер, відома дата аукціону

Закінчення технічних узгоджень та початок будівельних робіт планується до кінця року. Вартість проєкту становить 7,5 млн гривень.

За словами архітекторки Ольги Клейтман, яка керувала реконструкцією Саржиного Яру у 2020 році, центр буде споруджений на площі 1,7 гектара, що складає 10% загальної площі парку.

Комментарии