У Харкові піймали коригувальників, які хотіли навести удари росіян на позиції ЗСУ

У результаті спецоперації Служба безпеки нейтралізувала агентурну групу російської розвідки, яка готувала серію повітряних атак на позиції ЗСУ під Харковом. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, окупанти планували вдарити надважкими керованими авіабомбами по фортифікаційним спорудам та укріпрайонам українських військ, які обороняють обласний центр.

Щоб скоригувати російські КАБи на ціль, загарбники дистанційно залучили двох своїх поплічників з Харкова. Під виглядом приватних ремонтників вони поодинці їздили по області та приховано фіксували місця базування українських військ і розташування оборонних ліній.

На Харківщині колишній строковик виявився агентом фсб, який коригував ракетні удари росіян

Отриману інформацію обидва фігуранта месенджером передавали «зв’язковому» російської розвідки. Ним виявився їхній знайомий, місцевий житель, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька та приєднався до спецназу російських військ. Саме він мав передати спецслужбі рф актуальні координати для авіаударів по Харківщині.

Однак, українська спецслужба дізналася про плани ворога ще на початковому етапі розвіддіяльності цих агентів. Це дозволило покроково задокументувати злочини фігурантів та провести комплексні заходи для убезпечення позицій українських військ. На фінальній стадії спецоперації обох зловмисників затримали у власних помешканнях. Під час обшуку у них вилучили мобільні телефони, з яких вони комунікували з окупантами.

Старшому агентурної групи рф оголосили підозру у держазраді, а його спільнику інкримунують несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ. Обидва зловмисника перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии