У Харкові землю на “Стрілці”, продану під будівництво готелю, мають повернути місту

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Салтівської окружної прокуратури Харкова в інтересах держави в особі Харківської міськради до ТОВ про розірвання договору купівлі-продажу, зобов’язання повернути земельну ділянку вартістю майже 186 млн грн.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, на підставі рішення міськради фірмі було продано земельну ділянку площею майже 0,8 га, розташовану по провулку Банному, для будівництва готельного комплексу та подальшої експлуатації об’єкта. Відповідно до умов договору, ТОВ зобов’язувалось завершити будівництво до червня 2018 року, але до теперішнього часу будівництво не розпочалося і жодних ознак будівельних робіт немає. Більше того, ТОВ навіть не отримало дозвільних документів на будівництво. 

У Харкові суд зобов’язав забудовника знести житловий комплекс і повернути землю

Також встановлено, що товариством двічі вживались спроби продати цю ділянку — спочатку за 1 млн доларів США, а пізніше за 600 тис. доларів США.

На такі незаконні дії суб’єкта господарювання прокуратура відреагувала оперативно — до Господарського суду подано заяву про забезпечення позову шляхом заборони відчуження земельної ділянки, яку задоволено та накладено арешт на вчинення будь-яких дій з майном.

Приймаючи рішення про продаж земельної ділянки для будівництва готельного комплексу, Харківська міськрада була об’єктивно зацікавлена у задоволенні загальносуспільного інтересу у забезпеченні розвитку інфраструктури міста та облаштування території та розраховувала на збільшення дохідної частини місцевого бюджету. Неефективне використання товариством земельної ділянки порушує інтереси держави, тому прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору купівлі-продажу, зобов’язання повернути земельну ділянку.

Після набрання рішенням Господарського суду Харківської області законної сили прокуратурою будуть вжиті заходи щодо його реального виконання.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии