Будинок “на кістках”: УІНП просить Терехова розібратися із забудовою на місці поховань

Український інститут національної пам’яті попросив міську владу Харкова розібратися з можливим будівництвом на місці поховання жертв більшовицького терору. Раніше проти забудови виступили місцеві жителі. Про запит УІНП на своїй сторінці повідомив Андрій Несмеян.

У Харкові на місці легендарного “даху світу” планують побудувати житловий будинок

Раніше на вулиці Чайковській знаходилася Харківська ЧК, а в розташованій трохи далі Котячій балці ховали розстріляних харків’ян. Однак цей факт не завадив забудовнику обгородити територію парканом та анонсувати появу десятиповерхового будинку.

Проти цього виступили мешканці прилеглих будинків, активісти та депутат міськради Ірина Багалій. Тепер до них приєднався Інститут нацпам’яті. Він попросив новообраного мера Ігоря Терехова розібратися із забудовою на місці масових поховань.

“Ніхто там нічого не побудує”: Терехов про проєкт “ущільнювальної забудови” від Turkish Development

Нагадаємо, раніше в Харкові вирішили звести багатоповерхівки на території колишнього м’ясокомбінату. Зараз чиновники обговорюють зміни до Генерального плану забудови міста. Одним з пунктів проєкт стала забудова території по проспекту Гагаріна, 100, на якій розташовувався Харківський м’ясокомбінат. Землю пропонують віддати під будівництво житла та об’єктів громадського призначення.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі