Будівельники онкоцентру в Харкові звинувачують ХОДА в затримці фінансування

Чиновники розривають договір з генеральним підрядником будівництва онкоцентру, львівською фірмою “Ромб+“. Така заява з’явилася сьогодні на сайті Харківської облдержадміністрації.

Тендер на будівництво нового онкоцентру: аудитори знайшли порушення

“Як з’ясувала робоча група, генпідрядник не виконував належним чином свої зобов’язання та систематично порушував мови договору — терміни виконання робіт, невикористання авансових бюджетних коштів. Крім того, генпідрядник перешкоджав замовнику будівництва здійснювати контроль за ходом, вартістю та обсягами виконання робіт і не інформував до останнього про хід робіт“, — заявили в ХОДА.

В облдержадміністрації зазначили, що у встановлені договором терміни та в повному обсязі здійснили оплату виконаних робіт, а також максимально сприяли реалізації проєкту, здійснюючи авансові платежі. Водночас загальна вартість виконаних минулого року генпідрядником робіт склала менш як 40% від запланованого замовником фінансування.

Про розірвання договору Департамент капітального будівництва ХОДА повідомив ПП “Ромб+“ відповідним листом.

Водночас власник будкомпанії “Ромб+“ Богдан Романів заявив Newsroom, що профільні чиновники ХОДА всіляко перешкоджали роботі на об’єкті та не до кінця розрахувалися за виконані роботи.

Харківська обласна рада не продовжила контракт з директором онкоцентру

“Роботи на будмайданчику тривають повним ходом. Плюс вони нам винні кошти за виконані роботи, ми подали відповідні акти на близько 7 мільйонів гривень. Як вони можуть розірвати угоду, коли вони винні нам грошей”, — сказав Богдан Романів.

На його думку, чергова загроза розірвати договір пов’язана з майбутнім звільненням заступника голови ХОДА Михайла Харнама та директора Департаменту капбудівництва Сергія Жукова, які перед відходом хочуть змінити підрядника на “Трест Житлобуд-1”. За словами Богдана Романова, новий губернатор Олег Синегубов не йде на контакт з львівською фірмою. Згідно із законом, у компанії є 20 днів на те, щоб відповісти на лист чиновників ХОДА.

Нагадаємо, на початку грудня в ХОДА пригрозили розірвати договір з підрядником через зрив термінів будівництва. Через відхилення від графіка до держбюджету повернули 67 мільйонів гривень, виділених на зведення нового онкоцентру. У компанії “Ромб+” пояснили, що будівництво забуксувало через прорахунки та некомпетентність профільних чиновників облдержадміністрації, а також неякісну роботу попереднього підрядника, і заявили, що відстоюватимуть свою позицію в суді.

Пізніше в ХОДА повідомили, що досягли угоди з фірмою “Ромб+”, і у 2022 році вона продовжить будівництво онкоцентру.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі