Частина грошей, вкрадених на будівництві спорткомплексу під Харковом, витратили на купівлю авто – поліція

Харківські слідчі повідомили про підозру трьом учасникам організованої групи в заволодінні бюджетними коштами. Зловмисники привласнили гроші, виділені на будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу в селищі Новопокровка Чугуївського району. Своїми діями вони заподіяли шкоду на загальну суму понад 9 мільйонів гривень. Про це сьогодні повідомили у відділі комунікації Нацполіції регіону.

Як писав Newsroom, у справі фігурує депутат Харківської міськради – він заснував ТОВ, організував злочинну схему і привернув до неї двох своїх знайомих.

Заволодів мільярдом гривень: колишнього харківського нардепа підозрюють у шахрайстві

За даними слідства, близько 2,5 мільйонів гривень з рахунку ТОВ витратили на придбання автомобіля. Приблизно таку ж суму перерахували на особові рахунки його керівника, а залишок – на рахунку науково-виробничого підприємства на будівельно-монтажні роботи, приховавши реальне джерело їх походження. Вчора на підставі постанови Київського райсуду Харкова правоохоронці провели 14 обшуків на території Харкова та області, під час яких вилучили документи, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Правоохоронці подали в суд клопотання про взяття підозрюваних під варту і арешт їхнього майна. Спільникам може загрожувати від 7 до 12 років в’язниці.

Заступник голови ХОДА Михайло Харнам сьогодні розповів, що фізкультурно-оздоровчий комплекс у Новопокровці повинен був бути зданий в експлуатацію ще в грудні 2020 року. Об’єкт виключили з держпрограми “Велике будівництво”. Зараз тут проводять слідчі дії СБУ і поліція, а вся проєктно-кошторисна документація знаходиться в Харківському НДІ судових експертиз ім. Бокаріуса, експерти якого повинні підтвердити, що будівельні роботи виконані неякісно. Чиновники планують оголосити новий тендер, щоб зведення комплексу завершив інший підрядник. Орієнтовно на це буде потрібно 15 мільйонів гривень.

 

Харківські чиновники привласнили 1,5 мільйона гривень завдяки зоопарку – Черняк

Нагадаємо, заступник директора одного з департаментів Харківської міськради звинувачують у заволодінні бюджетними коштами, виділеними на установку підсвічування на багатоповерхових будинках. В ході розслідування встановлено, що в акти виконаних робіт вносилися завідомо неправдиві відомості. В результаті чиновник разом зі спільниками заволодів понад 1,3 мільйона гривень з бюджету міста.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі