Депутат з Харківської області організував підробку Covid-сертифікатів — СБУ

Силовики викрили злочинне угруповання, яке працювало в Луганській області. Її організатором став директор Центру первинної медико-санітарної допомоги з нашого регіону. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

У Харківській області лабораторія продавала підроблені результати тестів на COVID-19

За даними слідства, фігуранти підробляли COVID-сертифікати та результати ПЛР-тестів. Фальшивки поширювали в чотирьох регіонах.

Організатором злочинної схеми був депутат та директор медустанови з Харківської області. Він забезпечував внесення даних про щеплення в систему eHealth. А двоє мешканок Луганської області створили фірму для працевлаштування за кордоном. Клієнти цієї структури й отримували підроблені документи.

Вартість одного фейкового сертифіката становила 2,2 тисячі гривень, а на місяць дільці заробляли до 100 тисяч. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 325 (“порушення санітарних норм”) та 366 (“службове підроблення”) КК України.

Наразі силовики встановлюють коло осіб, причетних до незаконної схеми. Фігурантам загрожує до трьох років позбавлення волі.

У Харкові шахраї “заробляли” на підроблених ПЛР-тестах та сертифікатах чотири мільйони на місяць

Нагадаємо, раніше в Харкові прокуратура передала до суду обвинувальний акт у справі про порушення санітарних норм. Як з’ясували слідчі, у вересні 2021 року в туристичне агентство звернулася харків’янка. Вона бажала підібрати для себе та своєї сім’ї путівку в Грецію або Туреччину. Власниця бізнесу запропонувала їй купити підроблений ПЛР-тест за 500 гривень. Жінка погодилася та передала необхідну суму.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі