“Дитину скинули з даху заради забави”: у Харкові збирають гроші на лікування неіснуючого підлітка

До редакції Newsroom звернулася харків’янка, яка розповіла про незвичайну благодійність.

“Днями у нас в під’їзді ходила невідома жінка і збирала гроші, нібито на лікування 13-річного хлопчика. Вона обдзвонювала всі квартири та дуже швидко розповідала історію. Нібито буквально вчора двоє товаришів скинули дитину з даху сусідньої п’ятиповерхівки заради забави, і тепер йому необхідне лікування, оскільки нікого крім бабусі у хлопця немає. Сусіди почали скидатися, вона щось записувала в листочок”, – розповідає Христина.

Жінка засумнівалася в правдивості історії, та почала уточнювати деталі.

Двоє чоловіків під виглядом комунальників відбирали гроші у харківських пенсіонерів

“Вона відразу сказала, що дитина з бабусею живе в п’ятиповерхівці на проспекті Петра Григоренка, 18-а. після моїх уточнень вона назвала ім’я та прізвище, але телефон бабусі не дала, сказавши, що вона не в кращому моральному стані. Я вирішила не давати гроші, а перевірити, чи є такий хлопчик, тому що вранці вела дитину в школу повз цього будинку, але нічого підозрілого там не помітила. Виявилося, що людина з такими даними за цією адресою не живе. У квартирі є хлопчик шкільного віку, але його звуть інакше і ніяких пригод з ним не траплялося”, – каже харків’янка.

Newsroom також поцікавився у правоохоронців та медиків описаним випадком. Виявилося, що ні у швидкій, ні в поліції подібних інцидентів не фіксували.

“У нас у зведенні в ці дні не було ніяких травмованих дітей, з даху ніхто не падав”, – сказав нам директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

У поліції також перевірили зведення, але схожих випадків не виявили.

Зібрала з батьків гроші на екскурсію: у Харкові вчительку засудили за шахрайство

Шахрайство на медичну тематику – нерідке явище в Харкові. Так, у 2019 році харків’янин віддав 48 тисяч доларів на “лікування сина“, який нібито перебував у лікарні після ДТП. А минулого року був затриманий шахрай, який представлявся лікарем та розповідав людям, що їхні близькі потребують термінового лікування. Йому вдалося виманити 1,5 мільйона гривень.

Коментарі