Харків’ян кличуть писати заяви на викиди коксового заводу

У неділю харків’ян запрошують написати заяву до суду проти кокосового заводу про приєднання у якості третьої особи. “Ці заяви мають на меті показати суду, що нас, харків’ян, дійсно турбує стан навколишнього середовища нашого рідного міста, що нас багато і ми не мовчимо”, – повідомили в громадській організації “Зелений фронт”. Суд проходитиме в Києві.

Токсичні викиди харківського “Коксохіму” завдали збитків на три мільйони гривень – експерти

Як заявляють екоактивісти, при видачі спірного дозволу на викиди права всіх харків’ян були порушені, тому що не було проведено громадських слухань. “Саме про це йдеться в заяві про залучення третьою особою. Ви також можете спробувати долучитися до справи на цій підставі”, – зазначили організатори заходу.

Підписувати заяви будуть 28 листопада у відділення Укрпошти №61052 на Південному вокзалі, початок о 12:00. Потім заяви відразу відправлять до суду. З собою потрібно взяти копію паспорта з Харківською пропискою.

“Отримав дозвіл нас труїти ще сім років”: харків’яни проведуть автопікет проти роботи Коксохіму

Нагадаємо, Харківський окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову Міністерству захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України до ТОВ “Коксовий завод “Новомет”. У суді Міністерство просило анулювати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, виданий ним же в березні цього року. Однак у рішенні суду йдеться, що позивач не надав жодних фактів, які могли б стати підставою для скасування такого дозволу. На додаток, обласна Держекоінспекція під час позапланових перевірок підприємства не виявила порушень законодавства та перевищень допустимих концентрацій забруднюючих речовин.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі