Харків’янин облаштував нарколабораторію в орендованому будинку

Правоохоронці затримали 39-річного харків’янина, який налагодив виробництво та збут наркотиків.

Про це 18 червня повідомили в відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

17-річний підліток помер після вживання наркотиків – ЗМІ

Як з’ясувалося, чоловік орендував будинок і налагодив там нарколабораторію повного циклу. Для швидкого росту рослин він встановив систему крапельного поливу та підживлення рослин, спеціальне освітлення, а також обладнання для підтримки потрібної температури та вологості. Він вирощував на ділянці коноплі, потім сушив, фасував і продавав зілля гуртом.

За оцінками правоохоронців, щомісячний оборот становив близько 200 тисяч гривень.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання та в транспортному засобі чоловіка, під час яких вилучили елітні рослини конопель, готовий до вживання канабіс, приналежності для вирощування наркорослин, їх сушіння та подрібнення, різні добрива, пакети для фасування та пістолет.

dbn_kanabis_18_06_2021_3.jpg

Також в автомобілі зловмисника виявили комплект номерних знаків, які він використовував для конспірації, під час збуту наркотиків.

Речові докази й транспортний засіб наркодилера вилучили. Слідчі готуються повідомити йому про підозру по ст. 307 (“незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Поліція вилучила наркотики на 1,2 мільйона гривень

Нагадаємо, раніше в гуртожитку ХНУВС співробітники військової прокуратури спільно з поліцією затримали курсанта, якого підозрюють в торгівлі наркотиками. Сержанта затримали на території військового містечка після збуту канабісу “клієнтові”. Силовики встановили, що хлопець зберігав у гуртожитку та систематично збував наркотики, в тому числі й іншим учням.

Коментарі