Харків’янин підірвав банкомат і викрав понад 400 тисяч гривень: суд виніс вирок

За даними слідства, безробітний харків’янин разом з подільниками, особи яких не вдалося встановити, пограбував банкомат “ПриватБанку” на вулиці Врубеля, 42-А.відповідні матеріали справи опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У Харкові поліцейські знайшли підозрюваного у пограбуванні ювелірного магазину

Інцидент стався 22 лютого 2019 року. Прибувши на місце о 03:00, фігурант підійшов до банкомату, вставив шланг в отвір для видачі купюр і заповнив внутрішній простір газом. Потім харків’янин за допомогою кабелю, підключеного до електрошокера, підірвав банкомат і заволодів однією з касет з купюрами. За інформацією слідства, подільникам вдалося викрасти 411 450 гривень. Відразу після вибуху зловмисники сіли в автомобіль ВАЗ-2109 і о 03:45 приїхали на вулицю Петра Свинаренка, 14. Там грабіжники витягли гроші з вкраденої касети, підпалили автомобіль і зникли.

Троє підлітків напали з газовим балончиком на чоловіка – поліція

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтями 185 (“крадіжка”) та (“умисне знищення або пошкодження майна”). Під час суду харків’янин визнав свою провину, розкаявся і частково відшкодував банку збиток у розмірі 40 950 гривень. Суд засудив чоловіка до п’яти років позбавлення волі, а також зобов’язав відшкодувати матеріальні збитки за знищений банкомат “ПриватБанку” у розмірі 191 099 гривень та сплатити судовий збір у сумі 287 780 гривень.

Нагадаємо, раніше до правоохоронців звернулася жінка і розповіла, що біля пункту обміну валют на її чоловіка напали двоє в масках. В ході слідства з’ясувалося, що потерпілий збирався обміняти $24,5 тисячі. Зловмисники, погрожуючи ножем, пограбували громадянина Єгипту. Протягом декількох годин правоохоронці затримали підозрюваних.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі