Харків’янка четвертий тиждень перебуває в комі після спуску на тюбінгу

Надія Слободянова, яка отримала важку черепно-мозкову травму під час катання на тюбінгу на Харківській області, досі не прийшла до тями. Жінка перебуває в комі 26-й день. Про це 11 лютого кореспонденту Newsroom розповіла дочка постраждалої Таїсія Величко.

У Харкові футбольні ворота впали на дитину: шестирічний хлопчик у важкому стані

За її словами, ніхто з адміністрації гірськолижного комплексу “Харківська Швейцарія” так і не вийшов на зв’язок з сім’єю постраждалої.

Дівчина розповіла, що після трагедії прокат на деякий час закрився. Але кілька днів тому вона побувала на території комплексу та побачила, що гірка та прокат тюбінгів відновили роботу.

“Гірку знову відкрили, на вході посадили двох чоловіків. Також повісили нові банери, але медпункту як і раніше немає“, — розповіла Таїсія Величко.

На нових банерах адміністрація вказала, що гірськолижний комплекс “не відшкодовує ніяких збитків та не несе ніякої відповідальності, якщо недотримання гірськолижниками або іншими особами правил призвело до травмування або стало причиною нещасного випадку“. Нижче розмістили правила катання на тюбінгах.

Сім’я постраждалої харків’янка заявляє, що на гірці продовжують травмуватися люди та вимагає притягнути адміністрацію комплексу до відповідальності.

“Ми знайшли свідків, які бачили, як постраждала мама, подали заяви в правоохоронні органи. При нас в лікарню привезли чоловіка, який розбив обличчя на цій же гірці“, — розповіла Таїсія Величко.

З сайту та профілів комплексу в соцмережах інформацію про прокат тюбінгів прибрали.

У Дніпрі чоловік загинув, коли катався з донькою на санках

Newsroom кілька разів намагався взяти коментар в адміністрації гірськолижного комплексу “Харківська Швейцарія”. Коли менеджер відповіла на дзвінок, то категорично відмовилася з’єднати з керівництвом, надати їх контакти або назвати ПІБ.

Нагадаємо, подія на Харківській Швейцарії сталася вдень 16 січня. Як розповіли родичі постраждалої, Надія разом з 10-річним сином спускалася з гори на тюбінгу, вилетіла та перекинулася. Навколишні підбігли, щоб надати допомогу, стали кричати, вимагати зупинити катання та не пускати людей на трасу. Однак співробітники продовжили видавати тюбінги відвідувачам. У цей момент з гори на величезній швидкості летів великий чоловік і врізався в Надію. Жінка втратила свідомість. Рідні з’ясували, що співробітники 15 хвилин не підходили, а коли підійшли, почали тягнути постраждалу нагору, а потім вирішили відвезти її на баггі. За словами родичів, після удару Надію не можна було смикати, необхідно було максимально зберегти спокій. Медики на місці не чергували.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення правил безпечної експлуатації споруд (ч. 2 ст. 275 КК України).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі