Катував чоловіка та змушував зізнатися у вбивстві: підполковнику поліції вручили підозру

Фігуранту загрожує до 10 років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області.

За даними слідства, в листопаді 2019 року в регіоні сталося вбивство. На місце НС виїжджала слідчо-оперативна група. Під час спілкування зі свідками підполковник поліції дізнався, що загиблий товаришував з одним з місцевих жителів. Бажаючи скоріше розкрити злочин, правоохоронець з колегами в той же день приїхав додому до чоловіка. Застав господаря будинку сплячим, поліцейський почав бити його дерев’яними кийком, після почав душити подушкою.

У Харкові затримали вимагачів, які намагалися обкласти даниною наркодилерів – поліція

Через деякий час правоохоронці в наручниках доставили чоловіка до відділення поліції й там по черзі били його пластиковою пляшкою, наповненою водою. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. 30 вересня заступнику начальника одного з відділень поліції Чугуївського району вручили підозру за статтею 127 (“тортури, вчинені за попередньою змовою групою осіб”) КК України.

У Харкові судитимуть чоловіків, які викрали та катували жертву

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та звільнення з посади. Оперативники встановлюють особи співучасників злочину.

Нагадаємо, раніше за викрадення людини та вимагання суд засудив двох чоловіків до п’яти років в’язниці. 6 липня 2016 року четверо фігурантів напали на жертву, вдарили металевою трубою і поклали в багажник автомобіля ВАЗ-2108. Пізніше жертву привезли в гаражний кооператив, де з нього вимагали три тисячі доларів, викручували пальці та били електрошокером.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі