Міська рада витратить ще 46 мільйонів гривень на “карту харків’янина”

КП “Харківпас” планує укласти договір з фірмою “Фінансова компанія Платіжний центр” на 46,2 мільйона гривень. За ці гроші підрядник повинен буде випустити 745 тисяч “карт харків’янина”. Про це сьогодні повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на портал електронних закупівель Prozorro.

За інформацією громадських діячів, це вже не перша закупівля пластикових карт за бюджетні гроші. Так, у 2021 році комунальники витратили на 474 484 карт 29,9 мільйона гривень. За даними ХАЦ, з урахуванням витрат на закупівлю карт у 2022 році, всього на їх випуск з міського бюджету витратять 76 мільйонів гривень.

У Харкові з’явився перший протиударний острівець для пішоходів

Закуповувати “карти харків’янина” планують за переговорною процедурою. У “Харківпас” заявили, що аукціон проводити не будуть, з технічних причин відсутня конкуренція у зв’язку з тим, що “Фінансова компанія Платіжний центр” має виключне право випуску засобів оплати проїзду в Харківському міському транспорті.

У Харкові розповіли, куди здати непотрібні картки E-ticket

У ХАЦ також зазначили, що “Фінансова компанія Платіжний центр” є розробником-інвестором Електронного квитка на транспорт у Харкові. Раніше ця фірма повністю належала “КУА Фенікс-Капітал”, яка виплачувала десятки мільйонів гривень дивідендів ексмеру Геннадію Кернесу та чинному градоначальнику Ігорю Терехову.

Нагадаємо, раніше в харківській мерії анонсували посилення перевірок у громадському транспорті. Департамент адміністративних послуг та споживчого ринку повинен простежити за тим, як виконуються протиепідемічні заходи на торгових майданчиках та в ТРЦ. Перевірки масочного режиму також посиляться в метро, а також в наземному громадському транспорті. Носити засоби захисту від вірусу повинні будуть як пасажири, так і водії. Чиновники також звернулися до Держпродспоживслужби. Вона повинна забезпечити дотримання масочного режиму на торгових та побутових підприємствах, а також у закладах громадського харчування.

Коментарі