Під Харковом виходжують косулю, якій довелося ампутувати ногу

Тварину знайшли в Харкові біля Окружної дороги та доставили в Фельдман Екопарк. Косуля була ледь жива та їй терміново потрібна операція. Про це розповіли в пресслужбі соціально-гуманітарного мультикомплексу.

Як стало відомо сьогодні, дорослого самця знайшли на узбіччі ще два тижні тому. По всій видимості, тварина стала жертвою неуважного водія.

У харківському екопарку з’явилося на світ дитинча зебри

“Такий висновок можна зробити за характером травм: садна та гематоми на тілі, відкритий перелом задньої ноги. Серйозних ударів і розривів внутрішніх органів, на щастя, не виявлено, а ось нижню частину пошкодженої кінцівки в районі суглоба довелося ампутувати”, – розповів головний ветеринар екопарку Андрій Мостовий.

Зараз косуля проходить післяопераційну терапію. Вихованцеві колють антибіотики, дають медикаменти та щодня обробляють рану. Він активно пересувається на трьох ногах, не відмовляється й від частувань – сіна, зерна й овочів. Після реабілітації парнокопитну залишать жити в Фельдман Екопарк.

У харківському екопарку з’явилися на світ четверо маленьких лемурів

Нагадаємо, раніше в комплексі вибрали ім’я для новонародженого лошати. Малюка назвали Леголасом у честь героя знаменитої кінотрилогії. Всього в екопарку зараз є дев’ять американських мініатюрних коней, частина з яких бере участь у реабілітації людей з особливими потребами. Батьки Леголаса приїхали з Нідерландів. Озі та Лора живуть у Фельдман Екопарк вже третій рік.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі