Прогульники Харківської облради: активісти розповіли, хто з депутатів пропустив більшу частину засідань

Дванадцять депутатів Харківської облради пропустили більшу частину засідань сесій або комісій, через що можуть бути позбавлені мандата. Про це заявили в громадській організації “Рух Чесно“, яка проаналізувала роботу обранців регіону.

Більш ніж половину засідань прогуляли п’ять представників фракції “Блок Світличної “Разом”. Так, депутат Микола Куценко протягом року жодного разу не з’явився на пленарному засіданні, дві третини засідань комісії пропустив Анатолій Русецький. Більшу частину засідань своїх комісій прогуляли також Микола Пивовар, Олександр Туринський та Євген Шатохін. На питання про роботу над відвідуваністю у фракції та про те, чи буде партія відкликати депутатів, які не працюють в раді, лідер фракції Валерій Питко не відповів.

Кандидата в депутати від “Солідарності” звинувачують у незаконній вирубці дерев

Кандидатами на відкликання в “Блоці Кернеса” теж можуть стати п’ять депутатів. Олег Гуревич та Валентин Шеветовський жодного разу не відвідали засідання своїх комісій. Лідер фракції Кирило Кернес пропустив чверть засідань своєї постійної комісії та не захотів коментувати ні погане представництво фракції в роботі Ради, ні власні пропуски.

“Я б вам із задоволенням відповів, але не зовсім коректні питання, що стосуються особисто мене”, — сказав Кирило Кернес.

Депутат Володимир Святаш пояснив, що був відсутній на засіданнях у зв’язку з коронавірусом та постковідними наслідками. А Олександр Ткаченко сказав, що перебував у відрядженні.

В ОПЗЖ більш ніж половину засідань прогуляли два депутати — Олена Бочарникова та Олександр Діденко. Жоден з депутатів фракції не прокоментував свої пропуски, крім Володимира Скоробогача, який пропустив 35% засідань комісій та сказав, що в комісіях працює онлайн.

“Я не був на останньому пленарному засіданні, тому що полетів за кордон з особистих питань, а на інших був. І по комісії теж, працюю онлайн”, — сказав депутат.

Лідер фракції Валерій Говоров на момент виходу матеріалу коментар з приводу прогульників своєї фракції так і не надав, Хоча говорив, що збирається це зробити.

Погано відвідувала засідання навіть діюча голова облради Тетяна Єгорова-Луценко, поки її не призначили на посаду голови. Серед представників фракції “Слуги народу” половину засідань постійних комісій пропустили Юлія Ковалевська, Віктор Суботін та Сергій Федорик.

Чи веде фракція роботу над відвідуваністю депутатами засідань, запитали у її керівника Ігоря Захарченка, але за два тижні депутат так і не відповів. Депутати президентської фракції питання Руху “Чесно” теж проігнорували.

Депутати Харківської облради звільнили мільйонера з посади першого заступника голови

Активісти зазначають, що відповідно до Закону “Про статус депутатів місцевих рад”, партії можуть застосувати імперативний мандат та відкликати тих депутатів, які пропустили більше ніж половину засідань сесій та/або комісій протягом календарного року.

Нагадаємо, раніше імперативний мандат застосував “Блок Світличної Разом!” та відкликав з депутатів Вікторію Белявцеву. У партії це пояснили тим, що Белявцева втратила зв’язок з партією та не проводила прийомів громадян. Крім того, переходячи на посаду голови апарату Харківської облдержадміністрації, вона не обговорила це рішення з політсилою, яку представляє.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі