Секретне листування та пляшка коньяку в подарунок: у суді оприлюднили докази проти Артура Товмасян

Вищий антикорупційний суд України сьогодні, 5 серпня, обирає запобіжний захід підозрюваному в отриманні хабаря чолі Харківської облради Артуру Товмасяну. Судове засідання транслюється в прямому ефірі на офіційному каналі ВАКС в YouTube.

За словами прокурора, в мобільному телефоні Андрія Малиша оперативники виявили секретні чати з Артуром Товмасяном, в яких заступник голови Харківської облради інформував свого керівника про процес передачі хабаря.

У Харкові чиновник, підозрюваний в отриманні хабаря, чинив опір поліції

Серед доказів також фігурують свідчення директора Обласного комунального спецпідприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого, який розповів, що передав хабар фігурантам з метою зберегти свою посаду.

 

 

 

У Харкові затримали адвоката, підозрюваного у спробі підкупу слідчого

Крім цього, слідство встановило, що під час виплати одного з траншей Шпаркий передав в якості подарунку Артуру Товмасяну пляшку коньяку.

Прокурор звернувся до суду з клопотанням призначити розмір застави для Артура Товмасян у розмірі 3,9 мільйона гривень, а також зазначив про недоцільність взяття його під варту. Натомість адвокат голови Харківської Обласної ради попросив суд обрати для Товмасяна запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, оскільки “він як ніхто інший зацікавлений у доведенні своєї невинності”.

Нагадаємо, раніше Сахновщинський районний суд Харківської області виніс вердикт у справі про хабарі за “білий квиток” для військкомату. Жінка повністю визнала вину та пішла на угоду з прокуратурою. В ході розгляду фігурантка уклала угоду з прокуратурою. Її визнали винною в одержанні неправомірної вигоди за вплив на рішення іншої особи та засудили до штрафу у 5100 гривень.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі