Школяр з Харківської області виграв міжнародний кінофестиваль

Матвій Глазунов з міста Ізюм на Харківщині став одним з переможців “Чілдрен Кінофест-2021”. Підліток отримав премію в розмірі 15 тисяч гривень. Про це повідомили на сайті фестивалю.

16-річний харків’янин переміг на чемпіонаті України з шахів

Гран-прі отримала пригодницька стрічка “Полі”, над якою працювали автори з Франції та Бельгії. Вона повинна вийти у вітчизняний прокат в середині наступного місяця. Робота Матвія Глазунова отримала нагороду як Найкращий український дитячий фільм року. “Мелісса” розповідає про добру відьму, яка вирушила в ліс, щоб знайти інгредієнти для свого магічного зілля. Що цікаво, автор є самоучкою та технологію створення стрічки дізнався з роликів в інтернеті.

Крім того, журі обрало найкращі роботи в різних віках. Серед дітей 7-10 років перемогу здобула киянка Єва Лисюк, а в категорії 11-14 років – Ірина Вертюк з Миколаєва та Аріна Горіева (Дніпро). Всі кінострічки можна буде восени подивитися в YouTube.

 

Що подивитися у вихідні: ТОП-5 фільмів, які знімали в Харкові

Нагадаємо, раніше харківські актори записали реп-звернення до голови ХОДА Айні Тимчук. Незадовго до цього чиновниця заявила, що нібито середня зарплата в театрах складає 16,5 тисяч гривень. Як розповів Newsroom виконавець хіта, актор харківського лялькового театру й учасник групи Bud’more Павло Савельєв, пісня народилася з мема. Коли актори почули слова голови Харківської ОДА Айни Тимчук про зарплату в 16,5 тисяч гривень, у багатьох закономірно виникло питання, де ж гроші. Харківський поет Михайло Ізюмський за дві години написав куплети до народного приспіву, а після цього пісню записали та вирішили доповнити відеорядом.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі