У Харкові пікетують ОДА через сміття в річці

Представники громадської організації “Зелений Фронт” і громадської ініціативи “Уди – не каналізаційний колектор” вийшли до будівлі Харківської облдержадміністрації.

Активісти влаштували пікет, оскільки їх не допустили на засідання постійної комісії облради з екологічних питань, де планували висунути вимоги до депутатів обласної ради та чиновників ХОДА щодо ліквідації екологічної катастрофи на річці Уди. Протестувальники запевняють, що річку забруднюють промисловими та каналізаційними відходами Темнівської виправної колонії.

photo5337248858675196663.jpg
Фото: соцмережі

Під будівлю принесли пакети зі сміттям, який виловили в річці, та закликали можновладців “не ховати голову в пісок”, а вирішувати проблему.

У Харкові суд вирішив тимчасово зупинити роботу “Коксохіму”

Нагадаємо, раніше в центрі Харкова пройшов пікет проти роботи Коксохіму. Під стінами Другого адміністративного суду, який розглядав апеляцію представників підприємства, зібралися кілька десятків небайдужих харків’ян. Вони тримали в руках плакати “Коксохім вбиває нас” та інші. Представники заводу вимагали дозволити відновити роботу підприємства.

Коментарі