Смертельна аварія на Окружній: Харківський апеляційний суд не став змінювати вирок для винуватця

Служителі Феміди залишили в силі вердикт Київського районного суду у справі про ДТП на Окружній дорозі. Дмитра Габишева засудили на дев’ять років ув’язнення, передає “Суспільне”.

Сьогодні відбулося засідання в апеляції. Суд відхилив скарги рідних загиблих і прокуратури, які вимагали максимального покарання для винуватця смертельної аварії, в якій загинув рятувальник з донькою.

“10 років – це нічого за два життя. Якщо ви вважаєте, що цього мало… Я прошу хоча б ці 10 років”, – сказала дружина і мама загиблих Любов Азаренкова.

Захисник Габишева виступив проти і аргументував свою позицію тим, що його підзахисному призначили суворе покарання, крім того сім’я частково відшкодувала родичам загиблих моральну шкоду, перерахувавши 100 тисяч гривень.

Обвинувачений брав участь в засіданні в режимі відеоконференції і сказав, що шкодує про те, що трапилося.

“Те, що відбулося, це жахлива трагедія, я співчуваю рідним і друзям загиблих. Це жахлива помилка, яку я не можу ніяк виправити, я щиро каюсь у скоєному і прошу залишити вирок без змін”, – сказав Габишев.

“Вони вбили мого чоловіка і дитини”: підозрюваного в смертельному ДТП залишили в СІЗО

Нагадаємо, аварія на 493 кілометрі траси “Київ-Харків-Довжанський” сталася 21 жовтня близько 6:40. На дорозі лоб у лоб зіткнулися легковик ЗАЗ і позашляховик Toyota Land Cruiser. В результаті зіткнення загинули начальник 32 пожежно-рятувальної частини Харкова Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія, які перебували в ЗАЗ. Рятувальник їхав з Липців на роботу в Харків, а по шляху мав завезти дочка в Дергачі. За даними правоохоронців, в позашляховику знаходилися двоє нетверезих хлопців, одному з них 19 років, другому 21. Дев’ятнадцятирічного Дмитра Габишева раніше позбавили права керувати автомобілем за їзду в стані алкогольного сп’яніння. У суді Габишев зізнався, що за день до аварії він з приятелем вживав алкоголь. Під ранок молоді люди вирішили відправитися в район Салтівки. Оскільки приятель був сильно п’яний, за кермо сів Дмитро. Підозрюваний також повідомив, що в той день він вперше керував автомобілем після позбавлення прав в березні 2020 року.

Коментарі