У Харкові поліція знайшла хакера, який торгував чужими логінами та паролями

Співробітники кіберполіції Харківської області звинувачують чоловіка в торгівлі базами даних, які включали інформацію з обмеженим доступом. У фігуранта вилучили комп’ютерну техніку. Про це повідомили в пресслужбі “главку”.

16-річного хакера підозрюють у крадіжці паролів від електронних гаманців

За даними слідства, чоловік придбав на хакерському форумі шкідливе програмне забезпечення і бази даних з логінами та паролями користувачів. За допомогою цих інструментів він заходив в особисті акаунти, міняв інформацію, а потім формував власні бази та продавав їх зацікавленим особам.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 361-2 (“несанкціонований збут або поширення інформації”) КК України. Харків’янину загрожує до двох років позбавлення волі.

Двоє братів створили 15 сервісів для дзвінків з банківських номерів – кіберполіція

Нагадаємо, раніше співробітники кіберполіції викрили 17-річного Олексія Ц, який підробив додаток “Дія”. За даними правоохоронців, за допомогою телеграм-ботів “клієнти” за 200 гривень мали можливість отримати доступ до фейку “Дія”, за 300 — оформити підроблений сертифікат про вакцинацію від COVID-19, а за 100 – замовити фальшиве водійське посвідчення. На початку листопада умільця затримали у власній квартирі. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони, банківські картки та готівку.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі