Стали відомі подробиці корупційного скандалу в Харківській обласній раді

Голова Ради Артур Товмасян через посередників погрожував звільненням і тиснув на директора комунального підприємства. Про це 5 серпня Newsroom повідомило інформоване джерело.

Так, з грудня 2020 по березень 2021 секретар бюджетної комісії Харківської обласної ради Сергій Гладкоскок за допомогою необґрунтованих депутатських звернень та вимагання інформації про господарську діяльність тиснув на директора Обласного комунального спецпідприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого, створюючи в останнього враження про підготовлюване звільнення.

У Харкові поліцейський за $5000 намагався продати посаду в Державному бюро розслідувань – силовики

При цьому Гладкоскок дав зрозуміти директору КП, що той повинен домовитися з головою Харківської обласної ради Артуром Товмасяном і його заступником Андрієм Малишом про своє перепризначення. Щоб залишитися на посаді, Сергій Шпаркий нібито повинен був заплатити 1,05 мільйона гривень.

1 березня о 21:30 Гладкоскок відправив Шпаркому в месенджер повідомлення про необхідність з’явитися на наступний день в Харківську ОДА на зустріч із заступником Товмасян Андрієм Малишом і обговорити роботу комунального підприємства. Під час спілкування Малиш також зазначив, що Шпаркому варто особисто з Товмасяном обговорити умови, при яких він зможе продовжити роботу в КП.

У Харкові співробітники ДБР затримали прикордонника

Через чотири дні голова Харківської обласної ради Артур Товмасян у своєму кабінеті провів зустріч з директором КП і повідомив, що в подальшому роботу підприємства необхідно буде погоджувати з його довіреною особою – адвокатом Русланом Танабашем. У той же день Малиш повідомив Шпаркому, що питання про незвільнення також буде контролювати Танабаш.

Протягом березня-квітня Шпаркий, Танабаш і Малиш зустрічалися кілька разів. Фігуранти дали зрозуміти директору КП, що за незвільнення з посади йому доведеться заплатити 1,05 мільйона гривень.

5 квітня Товмасян у будівлі Харківської обласної ради зустрівся зі Шпарким. Під час спілкування фігурант дав зрозуміти директору КП, що він у курсі скарг свого повіреного Танабаша на роботу Шпаркого. При цьому Товмасян натякнув, що подальша кар’єра директора КП залежить від виконання умов, раніше висунутих Танабашем.

9 квітня адвокат Товмасяна Танабаш в будівлі Харківської обласної ради отримав від директора комунального підприємства Шпаркого 300 тисяч гривень хабаря. За ці гроші йому пообіцяли не ініціювати питання про його звільнення з керівної посади.

 

У Харкові за підозрою в отриманні 20 тисяч гривень хабаря затримали рятувальника

22 квітня заступник Товмасяна Малиш і адвокат Танабаш повідомили Шпаркому про необхідність передати наступну частину грошей, тільки на цей раз посередником повинен виступити Малиш. 6 червня на проспекті Науки, 39 директор КП передав заступнику Товмасяна Малишу  ще 200 тисяч гривень.

Протягом травня-червня Малиш неодноразово повідомляв Шпаркому про невдоволення Товмасяна – голова Харківської облради скаржився, що виплати припинилися, хоча він свої зобов’язання виконав – не ініціював звільнення директора КП.

Після цього, 17 червня, Шпаркий через посередника (Бессарабенко В. В. – авт.) передав ще 200 тисяч гривень.

22 липня під час отримання чергового траншу в розмірі 350 тисяч гривень детективи затримали заступника голови Харківської облради Андрія Малиша 1 адвоката Руслана Танабаша.

Податківець з Харківської області вимагав хабар у $50 тисяч – ГБР

4 серпня прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за дорученням виконувача обов’язки Генерального прокурора України спільно з детективами НАБУ повідомили про підозру чолі Харківської обласної ради Артуру Товмасяну в отриманні 1,05 мільйона хабаря. Детектив Національного антикорупційного бюро Микола Карась розповів, що за місцем проживання голови Харківської облради оперативники знайшли два розбитих мобільні телефони, які Товмасян, можливо, викинув у вікно під час проведення обшуку. За словами Карася, тепер силовикам потрібно буде довести, що телефони належать саме голові Харківської обласної ради.

У той же день Артура Товмасян виключили з фракції “Слуга Народу” в Харківській обласній раді.

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали голову окружного адмінсуду Ольгу Панченко. У вересні минулого року в СБУ розповіли, що фігурантка чинила тиск на одного з суддів у адміністративному спорі, що стосується земельного питання в обласному центрі. За прийняття “правильного” рішення вона передала йому $3000. В кінці березня обвинувальний акт у справі служительки Феміди був переданий до суду. Викривачем Панченко стала її колега – Олена Заїчка.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі