У харківський екопарк привезли унікальних тварин

Дві пари сенегальських галаго прибули в Фельдман Екопарк з Ризького зоопарку в рамках програми обміну.

Про це повідомили в пресслужбі соціально-гуманітарного мультикомплексу. За словами співробітників екопарка, африканських приматів розмістили по сусідству з лемурами в вольєрному комплексі “Мадагаскар”.

Одесити розповіли, як везли жирафа в Харків

“Новачки вже адаптувалися, але оскільки це нічні тварини, помилуватися ними поки може тільки персонал мультикомплексу. Щовечора галаго виходять зі свого гнізда, оглядають вольєр, принюхуються і намагаються дізнатися, що навколо відбувалося вдень. У природі ці примати харчуються комахами та рослинною їжею. Ми їх також годуємо фруктами, даємо коників, сарану, різних тарганів”, – розповіли співробітники екопарка.

У харківський екопарк привезли на реабілітацію орлана-білохвоста та косулю

Для того, щоб гості мали змогу спостерігати за мешканцями сутінків – бінторунгамі, кинкажу, лорі, деревними дикобразами, галаго, кажанами – у Фельдман Екопарк хочуть створити вольєрний комплекс “Нічний світ”.

Нагадаємо, раніше чотирьох левенят з харківського екопарка відправили жити в Молдову. Торік у наших левів, самця Берта й самки Калі, на світ з’явилися первістки – хлопчик і три дівчинки. Однак у Фельдман Екопарк досить хижаків, тому їм стали шукати нове місце проживання. Передача тварин дозволить “освіжити” кров прайдів. На новому місці левенята почувають себе добре, а незабаром за допомогою місцевих жителів їм придумають імена. У Фельдман Екопарк залишилися 12 “царів звірів”.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі