У Харківській області будуть судити трьох “екоактивістів”, які погрожували підприємцям

Фігурантам загрожує до 12 років в’язниці.

Про це сьогодні повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області. У 2020 році троє спільників, представляючись екоактивісти, вимагали гроші від підприємців, які займаються збором нечистот. У разі відмови платити “данину” фігуранти погрожували знищити їх майно. За даними прокуратури, сума щомісячної “прибутку” склала 20 тисяч гривень.

Ударили та зв’язали стареньку заради 300 гривень: поліція затримала підозрюваних

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Щодо трьох членів ОЗГ до суду направили обвинувальний акт за статтею 189 (“вимагання”), а щодо організатора – і за статтею 263 (“незаконне поводження зі зброєю”) КК України. Санкції передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

У Харківській області будуть судити співробітника СБУ, підозрюваного у викраденні людей

Нагадаємо, раніше в Харкові на проспекті Незалежності силовики затримали п’ятьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні. За даними слідства, члени місцевої ОПГ вимагали у голови товариства в селищі Панютине перереєструвати на них своє підприємство. Переконували бізнесмена побоями та погрозами. Фермер звернувся в поліцію. На наступній зустрічі вимагачі повідомили підприємцю, що він повинен передати їм $700 тисяч. Фермер передав спочатку $100 тисяч, а після отримання другої частини суми в готелі Kharkiv Palace банду затримали.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі