У Харківському військовому госпіталі оперують бійця ООС, який отримав поранення на передовій

Юрій Савелло з позивним “Іспанець” підірвався на міні в Луганській області. Про це Newsroom розповів журналіст і товариш військовослужбовця Олександр Сибірцев.

“Юрій 12 грудня біля колишнього 29-го блокпоста підірвався на пластиковій міні, які заборонені. Але російські окупанти їх використовують. У Юри – травматична ампутація частини стопи. Буквально в ці хвилини в Харківському військовому госпіталі йому роблять операцію. Я так розумію, їх має бути кілька. Буде, напевно, протезування”, – розповів Олександр.

266729185_4726073764107126_5924207722105183193_n.jpgЮрій Савелло та Олександр Сибірцев. Фото: Олександр Сибірцев

У ХНПУ встановили пам’ятник на честь студентів, які загинули в ООС

За його словами, У Юрія є дружина та троє дітей. Чоловік пішов добровольцем на війну сім років тому. Брав участь у бойових діях у складі добровольчого батальйону “Донбас”.

“У 2018 році Юрій закінчив термінові курси в Одеському військовому училищі, отримав звання офіцера та повернувся на фронт. Він був розвідником. Постійно був на “нейтралці”, ходив у тил до окупантів. Я впевнений, що після одужання та відновлення Юрій знову повернеться на фронт, він така людина. Не мислить себе в тилу”, — розповів Олександр.

Зеленський на Сході вручив нагороди та годинники військовим (Фото)

Нагадаємо, раніше Newsroom повідомляв про те, що в Харківському військовому госпіталі помер боєць, який отримав поранення під час бойових дій на Донбасі. За повідомленням військових, 31-річний Іван Борсук служив у 14-й ОМБр. 29 червня минулого року він отримав вогнепальне поранення голови під час обстрілу Попасної. 8 липня чоловік помер у харківському шпиталі, не доживши один день до свого дня народження.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі