У Харкові поліцейський збив чоловіка на пішохідному переході: фігуранту загрожує до п’яти років в’язниці

Сьогодні в Київському районному суді Харкова відбулося засідання у справі про ДТП за участю співробітника патрульної поліції. Про це сьогодні Newsroom розповів адвокат правоохоронця Олег Головков.

За даними слідства, інцидент стався в лютому 2017 року на вулиці Чкалова, 31. Екіпаж патрульної поліції переслідував водія Skoda, який після порушення ПДР намагався втекти. Під час погоні на нерегульований пішохідний перехід вибіг чоловік. Водій службової Toyota Prius не встиг загальмувати та збив пішохода.

Під Харковом чоловік нацьковував пса на перехожих та побив поліцейського

Правоохоронці викликали медиків, які діагностували у потерпілого тілесні ушкодження та стан алкогольного сп’яніння, після чого забрали його до лікарні.

Як розповів захисник обвинуваченого, під час дебатів прокуратура наполягала на тому, що патрульний переслідував порушника ПДР не отримавши команду на службовий планшет, а керувався проханням колег.

“Сторона звинувачення вважає, що це було неслужбове завдання. Відтак, поліцейський не мав права їздити з увімкненими проблисковими маячками. Потерпілий підтримав вимогу прокурора, який попросив для підозрюваного покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі”, – розповів адвокат.

Сторона захисту стверджує, що поліцейський перебував у службовому автомобілі при виконанні своїх обов’язків, в цей час в салоні перебував старший за званням співробітник.

“Поліцейські у звичному для себе режимі отримали команду по рації та почали переслідування порушника законно та обґрунтовано, це було службове завдання. Своєю чергою потерпілий порушив пункт ПДР 4.13 (“Обов’язки та права пішоходів”), згідно з яким пішохід, побачивши проблискові маячки, повинен покинути проїжджу частину”, — розповів адвокат патрульного Олег Головков.

Тричі вдарила поліцейського в обличчя: жінка отримала умовний термін

За його словами, на записі відеореєстратора видно, що потерпілий переходив дорогу з пляшкою пива в руках. У чоловіка були діагностовані пошкодження руки, які збігаються зі слідами удару на лобовому склі. В результаті зіткнення з патрульною машиною пішохід отримав порізи шиї та обличчя. Крім цього, у чоловіка діагностували черепно-мозкову травму.

“Після дебатів сторін суд пішов у дорадчу кімнату. Результати будуть оголошені 17 грудня”, — підсумував адвокат.

Нагадаємо, раніше в Харківській області співробітник поліції протаранив вантажівку. У жовтні 2020 року водій автомобіля ВАЗ, рухаючись зі швидкістю 85 кілометрів на годину, порушив правила дорожнього руху і врізався в припарковану вантажівку MAN. В результаті ДТП постраждала колега поліцейського, яка перебувала в салоні легковика на пасажирському місці. Її з травмами середньої тяжкості доставили в лікарню. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 286 (“порушення правил безпеки дорожнього руху”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі