У Харкові СБУ викрила махінації з нерухомістю на два мільйони

Харківські силовики підозрюють приватного нотаріуса в незаконному переоформленні нерухомості. На приміщення накладено арешт. Про це повідомили в обласному управлінні СБУ.

Кращі райони для покупки квартири в Харкові

За даними слідства, на початку 2020 року фігурант зареєстрував право власності на кілька нежитлових приміщень у центрі Харкова. Загальна площа нерухомості склала 270 квадратних метрів.

У підсумку міському бюджету було завдано збитків на 1,9 мільйона гривень. Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 365-2 (“зловживання повноваженнями особою, яка надає публічні послуги”) КК України. Зараз приміщення намагаються повернути у власність міста.

Квартири, годинники та мільйони: найдорожчі подарунки харківських суддів та прокурорів

Нагадаємо, раніше в Харкові затримали банду “чорних рієлторів”. У 2019-2020 роках зловмисники відбирали житло у самотніх людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. У деяких жертв викрадали документи на право власності, інших споювали або незаконно утримували до того моменту, поки вони підписували потрібні папери. Потім нерухомість продавали, а виручені гроші розподіляли між членами банди. Деяких потерпілих, побоюючись викриття, вбивали.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі