У Харкові учасник АТО, погрожуючи револьвером, викрав автомобіль: суд виніс вирок

Відповідні матеріали справи опублікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За даними слідства, восени 2018 року військовослужбовець 92 бригади ЗСУ близько 01:00 гуляв у центрі Харкова в стані алкогольного сп’яніння. На вулиці Гвардійців Залізничників чоловік побачив автомобіль ВАЗ-2107 і попросив водія відвезти його до станції метро “Пролетарська”. Отримавши відмову, контрактник дістав з кобури револьвер “Сафарі” і, направивши дуло в бік водія, змусив його пересісти на пасажирське крісло, а сам заволодів автомобілем.

Напад на журналістку: поліція через пів року вирішила оголосити підозру депутату від ОПЗЖ

Сівши за кермо, порушник поклав пістолет поруч з собою. Між чоловіками виникла бійка. Контрактник почав бити водія, відкинув його на заднє сидіння, а сам вийшов з авто, втративши при цьому розкладний ніж. Після бійки військовослужбовець сховав пістолет у кобуру і ще раз попросив водія відвезти його до станції метро “Пролетарська”. Останній погодився, поступившись зловмисникові місце за кермом. На проспекті Московському автомобіль виїхав на зустрічну смугу і його зупинили патрульні поліцейські.

Викрала машину після сварки: харків’янці загрожує п’ять років в’язниці

Під час слідчого експерименту військовослужбовець визнав свою провину. Згідно зі статтею 289 (“викрадення автомобіля”) суд засудив чоловіка до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки. Під час слідства потерпілий просив пом’якшити покарання для військовослужбовця, з огляду на його учать у бойових діях під час АТО.

Нагадаємо, раніше в Харкові викрили банду, яка відібрала в іноземців $74 тисячі. Харківські силовики затримали групу іноземців, підозрюваних у розбійному нападі. Жертвами зловмисників став 43-річний громадянин Лівану і його знайомий. Зловмисники побили господаря і його друга. Постраждалого змусили віддати 55 тисяч доларів, а потім перерахувати електронні засоби на суму ще в $19 тисяч. Після цього бандити зв’язали обох чоловіків клейкою стрічкою, забрали у потерпілого телефон і зникли з місця події.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі