У Харкові змінили орендні ставки на землю

У Харкові знизили орендні ставки на землю для різних форм бізнесу. За це рішення проголосували представники всіх фракцій, окрім “Партії Шарія”. Документ був прийнятий на сьогоднішній сесії.

“Харківгаз збут” з 1 травня підвищує ціну на газ

Змінити орендну плату за землю вирішили через пандемію COVID-19 і викликаних нею ускладнень для бізнесу. Зараз річна ставка становить від 3% до 9%. Мерія запропонувала знизити її, в тому числі, до 6% для адміністративних і офісних будівель, до 5% для закладів громадського харчування, а також до 2% для будинків з об’єктами торговельно-розважальної інфраструктури. При цьому для кафе та ресторанів ставки будуть відрізнятися в залежності від місця розташування.

15cc2-clip-80kb.jpg

Збитки для міського бюджету, за словами директора Департаменту територіального контролю та земельних відносин Олексія Калини, складуть близько 100 мільйонів гривень. Компенсувати ці кошти планують за рахунок упорядкування відносин з орендарями та справляння коштів з боржників.

20 років в податковій і бізнес дружини в Криму: що відомо про автора позову про вибори до міськради

Проєкт викликав безліч суперечок. Зокрема, представники ОТЗЖ наполягали на подальшому зниженні ставок для окремих категорій бізнесу та соціальних установ. Депутат від “Блоку Світличної” Ігор Черняк навпаки запропонував збільшити ставку для грального бізнесу та МАФів, які торгують алкоголем і сигаретами.

В результаті було прийнято наступний проєкт:

1. Ставка для освітніх установ – 1,5%.

2. Промисловість 4%.

3. Заклади громадського харчування – 3%,

4. Побутових послуг 3%,

5. МАФи 5% (крім тих, хто торгує підакцизними товарами),

6. Ринки – 6%,

7. Решта – як зазначено вище.

Всього за проєкт проголосували 58 депутатів, в тому числі всі представники “Блоку Кернеса” та “Європейської солідарності”, а також майже вся фракція ОТЗЖ. Проти виступили лише сім членів “Партії Шарія”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі