Увірвалися в квартиру зі зброєю і пограбували господарку на 400 тисяч гривень: фігурантів судитимуть

Трьом спільникам загрожує до 15 років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбу прокуратури Харківської області.

За даними слідства, 28-річний харків’янин дізнавшись, що його знайома в будинку зберігає гроші і ювелірні вироби, вирішив пограбувати її. Для цього чоловік привернув двох приятелів. Один з подільників подзвонив жінці і сказав, що найближчим часом їй доставлять посилку. Коли та відкрила двері, в квартиру увірвалися двоє фігурантів. Погрожуючи пістолетом, нападники змусили жінку віддати їм гроші, коштовності, мобільний телефон і ноутбук. Після цього вони вийшли надвір, де на них чекав організатор, сіли в авто і зникли.

У Харкові викрили банду, яка відібрала у іноземців $74 тисячі

За даними експертизи, сума награбованого склала понад 400 тисяч гривень. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Спільникам вручили підозри за статтею 187 (“розбій”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Харків’янин пограбував кредитну контору під час випробувального терміну – поліція

Нагадаємо, раніше в Харкові засудили липового комунальника, який грабував жінок. У 2019 раніше судимий житель Києва, представився співробітником ЖЕКу і пробрався в одну з квартир в Харкові. Після цього зловмисник зв’язав господарку, замкнув її у ванній кімнаті, а з собою забрав цінності і кредитну карту.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі