Вбивство дівчинки у Старому Салтові: у суді допитали директора школи, де навчався підліток

У Вовчанському районному суді Харківської області відбулося чергове засідання у справі про жорстоке вбивство 6-річної Мирослави Третяк. Слухання відбувається у закритому режимі, оскільки у злочині звинувачують 13-річного підлітка.

Як розповів Newsroom адвокат сім’ї Третяк Артем Донець, під час засідання встигли допитати лише одного свідка – директора школи, де навчався підліток. Розголошувати деталі юрист не може, але каже, що сказане в суді підтверджує тезу представників потерпілих, що жорстоке вбивство сталося через бездіяльність.

“Покази, які вона дала, нас повністю задовольняють. Наша мета полягає в тому, щоб довести, що держава не робила того, що необхідно, а вжиті заходи були неадекватними”, – каже Донець.

“Міг помститися за цькування”: місцеві жителі озвучили версію вбивства у Старому Салтові

Нагадаємо, родичі дівчинки подали цивільний позов та вимагають стягнути з держави 100 мільйонів гривень. У таку суму оцінили моральну шкоду, яку завдала бездіяльність чиновників і поліції.

Інтереси обвинуваченого підлітка репрезентує державний адвокат, також у нього є представники з боку школи – педагоги, психологи, родичі, співробітники превенції.

Юрист каже, що родина Мирослави дала свідчення у суді та була присутня, коли пояснення давав Богдан Федь. Зараз вони на засідання не ходять, оскільки їм складно щоразу вислуховувати подробиці того, що сталося з дитиною, і розглядати фотографії з місця події.

Слухання триватиме 3 листопада.

Смерть шестирічки під Харковом: сім’я дівчинки розповіла про останні години життя та підлітка

Нагадаємо, 28 липня школярка пішла на прогулянку із подружкою та не повернулася. Дівчинку на території Старого Салтова шукали родичі, місцеві жителі, правоохоронці та волонтери. Близько опівночі на другому поверсі покинутої будівлі виявили тіло 6-річної Милослави. За інформацією правоохоронців, у дівчинки було розбито голову та обличчя. Вранці правоохоронці заявили, що підозрюють у навмисному вбивстві дитини 13-річного сусіда.

Кореспондентові Newsroom вдалося поспілкуватися з родичами дівчинки та сусідами, які розповіли, як пройшов останній день Мирослави і що дивного помічали раніше за підлітком.

Як з’ясувалося, підліток майже не спілкувався з однолітками та дружив лише з однією дівчинкою. Крім бійок, на його рахунку вбивство тварин – за словами однокласника, Богдан утопив щенят, які приблудили до його будинку.

Підліток живе разом із мамою, ще має 15-річну сестру. Сусідка сім’ї Людмила Сидельникова розповіла, що мати нерідко зловживає алкоголем і займалася рукоприкладством по відношенню до старшої доньки. А ось Богдан був у неї улюбленцем. При цьому хлопець також бив сестру. Півтора місяці тому після одного із нападів у дівчини діагностували тріщину ключиці.

Коментарі