Викрадали людей, били та вимагали викуп: у Харкові затримали злочинне угруповання – поліція

Фігурантам може загрожувати до 12 років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі “главку”.

За даними слідства, 53-річний харків’янин організував злочинну групу. До її складу увійшли його син і двоє іноземців, які тимчасово проживають в Україні.

У Харківській області будуть судити співробітника СБУ, підозрюваного у викраденні людей

Подільники викрадали студентів і громадян інших держав, при цьому били своїх жертв, позбавляли волі та відбирали майно, вимагаючи викуп. Так, щоб змусити одного з потерпілих віддати 300 тисяч гривень, фігуранти відібрали його автомобіль, зв’язали, побили, деякий час утримували в неволі, а потім відпустили.

У Харкові затримали вимагачів, які намагалися обкласти даниною наркодилерів – поліція

4 липня під час отримання частини викупу підозрюваних затримали правоохоронці. Фігурантам вручили підозри за статтею 189 (“вимагання”) КК України. Максимальна санкція статті передбачає до 12 років в’язниці. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. У поліції також уточнили, що після проведення необхідних слідчо-оперативних дій буде вирішуватися питання про додаткову правову кваліфікацію дій підозрюваних.

xarkivvimagannia_05072021_.jpg

 

У Харкові затримали співробітниць райвідділу та Державної виконавчої служби за вимагання

Нагадаємо, раніше в Харкові на проспекті Незалежності силовики затримали п’ятьох чоловіків, підозрюваних у вимаганні. За даними слідства, члени місцевої ОПГ вимагали у голови товариства в селищі Панютине перереєструвати на них своє підприємство. Переконували бізнесмена побоями та погрозами. Фермер звернувся в поліцію. На наступній зустрічі вимагачі повідомили підприємцю, що він повинен передати їм $700 тисяч. Фермер передав спочатку $100 тисяч, а після отримання другої частини суми в готелі Kharkiv Palace банду затримали.

 

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі