“Я цю людину взагалі не знала”: поранена військовослужбовець з Харківської області дала перше інтерв’ю

Військовослужбовець Нацгвардії Жанна Шарова, в яку на заводі “Південмаш” в Дніпрі вистрілив солдат-строковик Артем Рябчук, вперше поспілкувалася з журналістами. 22-річна дівчина розповіла, що не знайома з Рябчуком. Вона прослужила на контракті більш як два роки та на караул в цю частину потрапляла рідко, передало “ТСН”.

Розстріл військових у Дніпрі: заарештований нацгвардієць змінив адвоката та свідчення

“Я цю людину взагалі не знала. Я лише запам’ятала його обличчя, я навіть його імені та прізвища не знала. Я дуже рідко заступала в цей караул, де була термінова служба. Я заступала в караул, де були контрактна служба. Я навіть не знаю поранених. В ту ніч я знала тільки начальника служби, помічника і ЧПК”, — розповіла Жанна Шарова.

Дівчина не знає, що спонукало Рябчука відкрити стрілянину.

“На відео з соцмереж він пояснює, що цілився в мене, тому що я могла доповісти про обстановку у військову частину”, — припускає Жанна Шарова.

Вона запевняє, що в її підрозділі всі були дружними, служба проходила спокійно, без конфліктів, булінгу та дідівщини вона не спостерігала.

Після служби в армії Жанна Шарова планувала піти працювати в поліцію.

“Чекаю, коли вже буде операція, лежати вже не можу. Хочу повернутися на службу, повернутися до того активного життя, яке у мене було “, — поділилася військовослужбовець.

Нагадаємо, в ніч на 27 січня військовослужбовець Артем Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі та цивільних осіб.загинули п’ятеро людей, стільки ж — отримали поранення. Серед постраждалих опинилася уродженка Харківської області 22-річна Жанна Шарова, яка служить в Національній гвардії в Дніпрі.

Сестра Рябчука розповіла, що за місяць до трагедії солдат перестав спілкуватися з кращим другом, поміняв стиль спілкування та постійно просив у матері грошей.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі