Міністр МВС пообіцяв не допустити захоплення Харківської адміністрації (Відео)

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський звернувся до українців. Головний поліцейський країни запевнив, що правоохоронці не допустять сепаратистських настроїв, які у 2014 році панували в Харкові, Луганську та Донецьку.

Також він зазначив, що людей, які спробують захопити будівлі облдержадміністрації, як це було вісім років тому, спецзагін буде “розстрілювати без попередження”.

“Всупереч заяви про можливі агресивні дії з боку Російської Федерації ніхто не панікує і не боїться! Кожен просто виконує свою роботу для спокою українців. Ми не допустимо ніяких сепаратистських проявів!” — зазначив міністр.

За словами Монастирського, щодня на службу виходять 300 000 поліцейських, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників. Він попросив жителів України не піддаватися паніці.

“Зараз не 2014 рік. Україна стала сильнішою і організованою. По-друге, кожен на своєму місці повинен виконувати свою щоденну роботу, щоб функціонували школи, лікарні, дитячі садки, підприємства”, — підкреслив Монастирський.

Арсен Аваков відповів на слова Зеленського про можливе вторгнення Росії

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню The Washington Post зазначив, що РФ може спробувати захопити українські території під приводом “захисту” російськомовного населення. “Я скажу реально, якщо Росія вирішить посилити ескалацію, вони можуть зробити це на тих територіях, де історично проживають люди, що мали родинні зв’язки з Росією. Харків, що знаходиться під контролем уряду України, може бути окупований“, — сказав Володимир Зеленський.

Коментарі