НАБУ опублікувало відеозапис розмови депутата від “Слуг народу”, якого спіймали на хабарі в півмільйона гривень (Відео)

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило відеозапис розмови народного депутата від “Слуг народу” Сергія Кузьміних, якого 28 січня “прихопили” на отриманні хабаря в більш ніж півмільйона гривень.

Нардепа від “Слуги народу” виключили з партії через скандальну ДТП (Відео)

За версією правоохоронців, на опублікованих записах нардеп Кузьміних спілкується з представником компанії, який сприяє в поставках обладнання в медустанови Житомирської області. У процесі спілкування людина, чий голос схожий на голос нардепа, обіцяє “порішати” всі питання і навіть каже, що деякі питання обговорили та вирішили між ним та главою МОЗ Віктором Ляшком.

За версією НАБУ, дані розмови-фрагменти спілкування під час особистих зустрічей і телефонних розмов між нардепом і його візаві, перший фрагмент датується листопадом 2021 року.

Правоохоронці прийшли з обшуками до колишнього голови “Нафтогазу” Андрія Коболєва

“За даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо вони планують поставляти Медичне обладнання лікарням в Житомирській області, стоїть це питання попередньо узгодити з одним з народних депутатів України. Незабаром такий контакт між нардепом та представником компанії відбувся. Нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилося до забезпечення перемоги в тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету”, — йдеться в повідомленні.

У НАБУ додали, що розшифровка переговорів свідчить — нардеп заявив, що в обмін на “допомогу” при укладанні договорів з лікарнями він вимагає 30% від суми кожного контракту на поставку обладнання. 558 тисяч гривень, при отриманні яких його затримали — якраз такий “транш”.

Нагадаємо, 28 січня Національне антикорупційне бюро затримало народного депутата від Партії “Слуга народу” при отриманні ним хабаря у розмірі понад півмільйона гривень. Затриманим виявився нардеп Сергій Кузьміних, мажоритарник з Житомира.

Коментарі