Стрілянина в Дніпрі: навколо військової частини, де служив стрілець, розгортається скандал

Військова частина Національної гвардії України в Дніпрі, де 27 січня строковик Артем Рябчук вбив п’ятьох людей, а ще п’ятьох поранив, може опинитися в епіцентрі великого скандалу. Багато військовослужбовців цієї частини готові відкрито розповісти про злочини, які відбуваються в розташуванні серед військових, повідомляє голова громадської організації «Міжнародний центр допомоги» Сергій Косяк на своїй сторінці в Facebook.

“Міг піти в самоволку, але не розстрілювати 10 осіб”, – Геращенко про трагедію в Дніпрі

Косяк повідомив, що після інциденту з Рябчуком на зв’язок вийшли військові з частини, де сталася трагедія. Вони заявили, що готові дати свідчення і публічно розповісти в інтерв’ю про те, що діється в цій військовій частині. Розповідь військових активіст навів, що називається, без купюр.

“Є численні випадки неправомірних дій з боку командування нашої частини. Командири доводили строковиків до самогубства, потім приховували факти та навіть отримували підвищення по кар’єрі. Систематично гнобили незручних – давали накази начальникам молодшої ланки, щоб ті налаштовували колектив проти одного, під страхом, що звільнять, відправлять на губвахту. Фізична розправа, погрози, психологічний тиск, скалічити життя та здоров’я солдата було нормою. Примусово закривали в психіатричній лікарні, підробляли документи, незаконно звільняли неугодних. І багато іншого відбувалося за колючим дротом цієї частини” — розповіли військові.

Затриманий у Дніпрі 20-річний строковик розповів про вбивство товаришів по службі та втечу (Відео)

За словами солдатів, на совісті командирів і офіцерів даної частини – сотні покалічених доль звичайних рядових строкової та контрактної служби.

“Зараз сколотилася невелика група активістів постраждалих від нестатутних відносин. Один з активістів, якого я давно знаю, і надавав психологічну підтримку під час його принижень у цій військовій частині, попросив мене написати це звернення. Також вони просять, відгукнутися тих, хто стикався з подібними випадками неправомірних дій з боку начальства. Будемо спільними силами працювати над цією проблемою. Щоб надалі подібних ситуацій, як сьогодні, не було” — написав Косяк.

Нагадаємо, вранці 27 січня військовослужбовець Національної гвардії на території Дніпровського Південного машинобудівного заводу відкрив вогонь з автомата. В результаті стрілянини загинули п’ятеро людей-четверо військовослужбовців та цивільна.

Пізніше стало відомо, що в Дніпропетровській області затримали нацгвардійця Артема Рябчука. Саме його підозрюють у розстрілі людей.

Коментарі