У Міноборони розповіли, чи буде в Україні мобілізація населення

В Україні на цей час нема потреби не тільки в загальній мобілізації населення, але і в мобілізації взагалі. Про це заявив Міністр оборони України Олексій Резніков.

“Потреби в мобілізації, з точки зору загрози, зараз немає. Якщо ми оголосимо тренувальну мобілізацію, це викличе паніку на вулицях. Всі будуть думати, що ми знали та приховали, що ворог завтра нападе”, – пояснив він.

В Україні спіймали групу, яка готувала масові заворушення (Відео)

Міністр додав, що зараз упор зроблений на роботу з формування Сил територіальної оборони.

“Їх навчатимуть, будуть нормальні польові навчання. І перше навчання ми почнемо з голів ОДА, РДА, плюс КМДА, звичайно. У нас чотири сектори: північ, південь, схід та захід. Так само розділені й командування Сил територіальної оборони. Почнемо з півночі, зберемо всі області плюс Київ, будемо їх вчити два-три дні на полігоні, як взаємодіяти, як що робити. Потім буде схід, південь та захід”, – розповів він.

Нагадаємо, вранці 27 січня військовослужбовець Національної гвардії на території Дніпровського Південного машинобудівного заводу відкрив вогонь з автомата. В результаті стрілянини загинули п’ятеро людей — четверо військовослужбовців та цивільна.

Пізніше стало відомо, що в Дніпропетровській області затримали нацгвардійця Артема Рябчука. Саме його підозрюють у розстрілі людей.

Коментарі