ДТП з Миколою Харківським: батька судитимуть, мати можуть оголосити у розшук

Обвинувальний акт стосовно 50-річного батька Миколи Харківського, щодо смертельної аварії у жовтні 2021 року, коли його “Infiniti” зіткнулося з “Chevrolet” на проспекті Гагаріна, був направлений до суду. В результаті аварії загинула одна людина.

Харківська обласна прокуратура повідомила, що попереднє розслідування показало, що неповнолітній хлопець, який керував авто та спричинив ДТП, протягом 2019-2021 років вчинив кілька адміністративних та кримінальних правопорушень через тривалу та системну безвідповідальність його батьків.

Справа стосовно батька Харківського буде розглядатися Червонозаводським судом Харкова, тоді як мати приховується від слідства. Як повідомляють правоохоронні органи, її можуть оголосити у розшук.

Підозрюваний у смертельній ДТП Микола Харківський може вийти з-під варти — юристи

Батька звинувачують у злісному невиконанні встановлених законом обов’язків щодо догляду за дитиною, що призвело до серйозних наслідків (згідно зі статтею 166 ККУ). За цю статтю передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що 26 жовтня 2021 року на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася аварія, коли “Infiniti”, який їхав на червоне світло світлофора, зіткнувся з “Chevrolet”. Водій “Chevrolet”, 58-річний чоловік, загинув на місці події. 16-річного Миколу Харківського було затримано. Експерти встановили, що саме він керував “Infiniti” у момент аварії. Також фахівці підтвердили його вину та факт порушення правил дорожнього руху. Підліток рухався зі швидкістю 180 км/год, а автомобіль, яким він керував, був у справному стані.

Комментарии