Морги працюють у напруженому режимі: в ХОДА прокоментували слова відомого лікаря

Напередодні в мережі з’явився відеозапис популярного лікаря-педіатра з Харкова Євгена Комаровського. Медик емоційно розповів про важку ситуацію, яка склалася в регіоні в зв’язку з пандемією COVID-19.

За інформацією Комаровського, морги в Харківській області переповнені, а вільних місць для людей з коронавірусом у лікарнях катастрофічно не вистачає. Також медик закликав всіх громадян негайно вакцинуватися, щоб уникнути тяжких наслідків, в разі зараження коронавірусом.

У Харкові співробітники турагентства і медлабораторії видавали фальшиві результати ПЛР-тестів – прокуратура

20 жовтня заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк прокоментував заяву Комаровського.

“Морги працюють напружено. Ми щодня бачимо кількість людей, які померли з офіційно підтвердженим COVID-19 в лікарнях, і тих, які померли вдома. Безумовно, напружена вся система охорони здоров’я – і лікарні, і морги. На жаль, випадки летальності так само високі” , – сказав Михайло Черняк.

У Харківській області зафіксували новий рекорд смертності від коронавірусу

Нагадаємо, в Харкові шукають медсестер і лікарів для роботи в “ковідних” бригадах. Міська клінічна багатопрофільна лікарня №17 формує додаткові бригади для лікування хворих коронавірусною інфекцією. У клініці планують розгорнути додаткові місця для пацієнтів з COVID-19, тому розширюють штат співробітників. За словами головного лікаря лікарні Дмитра Черепова, фахівців набирають за контрактом з 300% надбавкою.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі