На великий харківський супермаркет подали в суд

Київська окружна прокуратура Харкова подала до Господарського суду Харківської області позов до підприємства за користування земельною ділянкою. Йдеться про супермаркет, розташований в районі станції метро “Київська”. В інтересах громади міста в особі Харківської міськради з підприємства вимагають стягнути майже 3,5 мільйона гривень.

ТОП-5 висоток, які понівечили Харків

Як повідомили в пресслужбі обласної прокуратури, в жовтні 2020 року спільне українсько-американське підприємство на підставі передавального акту отримало від одного з приватних товариств нежитлову будівлю. Водночас право користування земельною ділянкою площею понад один гектар, на якому розташована будівля, до сьогоднішнього дня не оформлено і не зареєстровано. Таким чином, підприємство використовує зазначену земельну ділянку безоплатно всупереч статтям Земельного кодексу України. Через це прокуратура і звернулася до суду.

Відзначимо, що біля станції метро “Київська” розташований супермаркет “Рост”.

Землі, розташовані в охоронній зоні будівництва депо на Олексіївці, продають на OLX

Нагадаємо, раніше в новобудові на ХТЗ під виглядом реконструкції квартири побудували супермаркет “АТБ”. Виявивши це, Державна інспекція архітектури та містобудування відмовила у видачі сертифіката про прийняття супермаркету в експлуатацію.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі