СБУ знешкодила злочинну групу, яка планувала дестабілізувати обстановку в Харкові

Служба безпеки України знешкодила в Харкові та Житомирі злочинне угруповання, яке координувалося спецслужбами Росії. Про це сьогодні повідомили в пресслужбі СБУ.

Підозрюють у зборі даних для російських спецслужб: СБУ затримала чиновника міськради

За даними відомства, члени банди готували серію розбійних нападів на міські об’єкти інфраструктури, включаючи комерційну сферу, які повинні були дестабілізувати обстановки в регіонах. Групу організували два місцевих жителі, один з яких — громадянин Росії. Під прикриттям нібито працевлаштування в охоронній фірмі вони підбирали “кандидатів” до складу банди. Для цього використовували зв’язки в кримінальному середовищі. Під час затримання у фігурантів вилучили вибуховий пристрій, стрілецьку зброю та боєприпаси.

СБУ спіймала лікаря, який робив десятки підроблених сертифікатів на день

У місцях проживання фігурантів правоохоронці виявили технічні пристрої радіочастотного придушення, чорнові записи з планами підготовки до розбійних нападів, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та електронні носії інформації з доказами протиправної діяльності. Слідчо-оперативні дії тривають.

Нагадаємо, раніше СБУ в Харківській області викрила ботоферму. Її діяльність була спрямована на зрив вакцинації та виправдання збройної агресії РФ. За даними слідства, організатор зареєстрував понад 50 тисяч акаунтів у соцмережах.

Коментарі